SPWE maakt doorstart na pauze van twee jaar
14 Feb 2019, 22:40
foto
De cursisten van de ondernemerstraining met hun certificaat: (Foto: Min. Arbeid via NII)


De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met een ondernemerstraining voor de cursisten van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). De SPWE is een werkarm van het ministerie van Arbeid, die in 2016 haar deuren voor het publiek moest sluiten door bedrijfseconomische overwegingen.

De stichting is nu gereed om de draad weer op te pakken, zegt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut (NII). De organisatie biedt specifieke vaktraining met de bedoeling dat de cursisten na de bijscholing hun brood kunnen verdienen als klein zelfstandigen. Daarbij wordt gedacht aan lassers, automonteurs, pijpfitters, bouwvakkers en andere techneuten.

De SPWE is begonnen in 1993 en heeft bijgedragen aan het begeleiden, coachen en trainen van sociale groepen in de samenleving. De stichting begeleidt haar trainees ook in het voor- en natraject bij de financiering door verschillende bankinstellingen.

De ondernemerstraining van de SAO heeft twee dagen geduurd. De trainees hebben een certificaat gehad, als teken van deelneming. Het ministerie van Arbeid is bezig het klein-ondernemerschap te stimuleren om in te spelen op de arbeidsvraag.
Advertenties