DOE wil duidelijkheid en transparantie van regering
14 Feb 2019, 14:59
foto


In de kwestie waarbij Glenn Gersie governor van de CBvS is teruggetreden eist DOE dat de regering heel spoedig duidelijkheid verschaft aan de samenleving via DNA over de reden van die terugtreding. Wat heeft de gedane evaluatie van het beleid van de governor uitgewezen? Verder eist DOE dat de regering aangeeft hoe de veroorzaakte onrust in de samenleving met deze naar onze mening ondoordachte actie, teruggedrongen zal worden? Dit zegt DOE-voorzitter Steven Alfaisi in een verklaring.

DOE pleit verder voor een onafhankelijk CBvS, waarbij waar noodzakelijk met de andere monetaire autoriteit wordt samengewerkt, om macro-financieel economisch beleid te maken en uit te voeren met als doel: de Surinaamse munteenheid te versterken, economische groei te stimuleren en evenwicht in de economie te bewerkstelligen.

DOE wijst erop dat de CBvS geen plek is om partijpolitiek te bedrijven. Daar moet de meest kundige, daadkrachtige, dienstbare en integere expert in de leiding zitten. Verkeerde besluiten door de leiding genomen hebben namelijk directe en negatieve gevolgen op de sociaal-economische situatie in de samenleving. Die effecten zijn vaak van langdurige aard en moeilijk te keren.

DOE eist transparantie en voornamelijk goed bestuur van deze regering op alle vlakken. Ons onderwijs, de gezondheidszorg, de monetair-economische status van ons land, en nu ook de bewaker van ons geld, worden allemaal omringd door negativiteit. DOE waarschuwt voor de catastrofale gevolgen van een onbezonnen leningenbeleid en monetaire financiering. De verschillende belanghebbenden zoals het bedrijfsleven, arbeidersbewegingen, gezinnen en andere maatschappelijke organisaties vraagt DOE om waakzaam te zijn en te blijven op weg naar 2020 en te DOEn wat nodig is om te voorkomen dat Suriname verder in de afgrond wordt geduwd.

DOE alles met gepaste duidelijkheid en transparantie graag. Laat ons met z’n allen doen wat nodig is.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March