Ramsodit blij met PvdA-onderscheiding bij 25 lidmaatschap
14 Feb 2019, 10:27
foto
PvDA-partijprominent Bram Peper bezig met het opspelden van de onderscheiding. Ramon Ramsodit is 25 jaar lid van de politieke partij.


De politicus Ramon Ramsodit heeft vandaag een speld uitgereikt gekregen van de Partij van de Arbeid (PvdA) voor zijn 25-jarig lidmaatschap. Hij is daar heel dankbaar en erkentelijk voor. Ramsodit heeft een enorme staat van dienst in Rotterdam-Hoogvliet en heeft in de afgelopen kwart eeuw tevens invloed uitgeoefend op de landelijke politiek.

Ramsodit werd op 21-jarige leeftijd lid van de PvdA, een partij waar met name het sociaal gezicht hem aansprak, en op 15 december 1993 werd hij politiek actief in Hoogvliet. Hij was de eerste allochtoon die in 2002 met voorkeursstemmen werd gekozen als Raadslid, namens de PvdA in Hoogvliet.

Toenmalig burgemeester van Rotterdam Bram Peper heeft Ramsodit geïnspireerd om lid te worden van de PvdA. "Ik voel mij zich zeer vereerd dat de partij-prominent Bram Peper mij dan ook deze onderscheiding heeft opgespeld. Hij heeft nog intensief contact met Peper en vraagt hem regelmatig advies op politiek vlak. Peper heeft Ramsodit aanbevolen zich kandidaat te stellen voor de Europese verkiezingen van 23 mei 2019. Hij heeft er echter voor gekozen om zijn huidige baan bij een gerenommeerd Brits-Nederlandse multinational voort te zetten.

Los van zijn PvdA-vrienden heeft Ramsodit ook veel politieke vrienden buiten de PvdA heeft. "Ik ben heel goed bevriend met gewezen SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel en oud CDA-premier Dries van Agt. We ontmoeten elkaar regelmatig samen met mijn goede vriend en adviseur Ram Rambaratsingh.”

Ramsodit zegt dat hij een lokale politicus is met een nationale agenda. “Problemen die mijn landgenoten in Rotterdam en Suriname aangaan laat ik plaatsen op de politieke agenda van de Tweede Kamer." Enkele successen in de 25 jaar zijn de ontwikkelingsrelatie Rotterdam-Suriname en met ondersteuning van Harry van Bommel is het mogelijk gemaakt dat Surinaamse studenten tegen het lage tarief aan de Open Universiteit van Nederland kunnen studeren. Ook hebben veel Surinamers op voordracht zijn voordracht een koninklijke, gemeentelijke en presidentiële onderscheiding ontvangen.

Nu heeft Ramsodit nog twee belangrijke zaken op zijn politieke agenda staan. Het terugdraaien van het besluit dat per 1 oktober 2012 is genomen, waardoor de overgebleven ouder in Suriname zich niet meer kan herenigen met zijn/haar kinderen en kleinkinderen in Nederland. Hij maakt zich ook sterk voor de afschaffing van de visumplicht dan wel versoepeling visumaanvraag voor Surinamers die voor toeristische doeleinden/familiebezoek naar Nederland (Schengenlanden) willen gaan.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April