Hoefdraad: Collega Moestadja heeft niet gelogen
14 Feb, 00:44
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zegt in gesprek met Starnieuws dat zijn collega Soewarto Moestadja niet heeft gelogen in De Nationale Assemblee. Toen de minister als regeringscoördinator vorige week vrijdag zei dat het om roddel gaat, was de governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie, nog in functie. Hoefdraad was toen uitlandig.

De minister legt uit dat er geen onrust kan worden gecreëerd in de samenleving. "Wij kunnen niet speculeren in De Nationale Assemblee of in de pers of de governor wel of niet aanblijft. Dit is geen spelletje. Op de dag van de uitspraken was de functie van de governor niet ter discussie binnen de regering. Mijn collega heeft correct geantwoord," stelt Hoefdraad.

Op de vraag of Hoefdraad niet wist dat de functie van Gersie wankel was, antwoordt hij dat hij niet kan meewerken aan geruchten. "De situatie kon nog alle kanten opgaan. Pas dinsdag is in een gesprek tussen president Bouterse en de governor een besluit genomen dat hij terugtreedt. De knoop is dinsdagavond doorgehakt. Toen is terstond ook via officiële kanalen de samenleving op de hoogte gesteld van het besluit," stelt de bewindsman.

Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August