Familie brengt 25-jarige autobestuurder naar politiebureau
13 Feb, 20:09
foto


Familieleden van Donovan M. (25), die werd opgespoord, hebben hem maandag overgedragen aan de politie van het bureau Munder. Deze man heeft zich schuldig gemaakt aan een aanrijding met dodelijk afloop aan de Mariestraat op 8 november vorig jaar. Hij heeft de plaats verlaten zonder achterlating van zijn personalia en zich niet binnen vier uren na de aanrijding bij de politie gemeld. Daarnaast liet hij het slachtoffer, Alba Javinde-Montano (37), in hulpeloze toestand achter.

Donovan M. is na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten. Volgens zijn verklaring reed hij in zijn auto over de Mariestraat. Hij kreeg een app-bericht. Terwijl hij naar het app-bericht keek, kwam de auto op de andere rijhelft van de weg terecht. Het slachtoffer dat te voet was, werd geraakt. De vrouw belandde op de motorkap van de auto.

Hij reed vervolgens achteruit waardoor het slachtoffer op het wegdek kwam te vallen. De bestuurder heeft de vrouw zonder hulp te bieden achtergelaten en reed weg. De verdachte heeft verder verklaard, dat hij zich schuilhield in het district Marowijne en Frans-Guyana, omdat hij bang was. Zijn familieleden hebben hem overgehaald zich aan te melden bij de politie.

Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August