Politie-informatie over aanpak criminaliteit en verkeer
13 Feb, 22:46
foto


De stand van zaken bij de bestrijding van zware criminaliteit en verhoging van de verkeersveiligheid vanaf 1 januari is door het Korps Politie Suriname op een rijtje gezet. Verschillende ernstige strafbare feiten hebben veel aandacht getrokken van de samenleving.

- In de nacht van 1 januari heeft een felle brand gewoed op de hoek van de dokter Sophie Redmond- en de Zwartenhovenbrugstraat. De verdachte Henk, V. is in verzekering gesteld.
- Bij de vechtpartij in een bar-dancing op 1 januari waarbij ene Luis Brito, van Dominicaanse komaf, tijdens een gevecht is doodgestoken, zijn Fernando L. en Gary C. in verzekering gesteld.

- Op 2 januari is een incassoloper onder bedreiging met een vuistvuurwapen op het voorterrein van een hotel beroofd van een tas met grote geldbedragen in Surinaamse dollar, euro en Amerikaanse dollar. In deze strafzaak zijn in verzekering gesteld: Anil D.; Michel L.; Glenn O.; Lionel O. Giovanni K. en Luciano C.
Drie van deze verdachten zijn militairen. Zij zijn met ondersteuning van de Militaire Politie zichtbaar gemaakt en aangehouden. Verder wordt deze strafzaak samen met de Militaire Politie onderzocht vanwege het feit dat drie van de verdachten militairen zijn.

- Op 7 februari was er sprake van een zogenaamde 'drive by shooting' in de Phillipusweg te Pontbuiten. Bij die gelegenheid is vanuit een voorbij rijdende auto geschoten op een man die in de laadbak van zijn pick-up zat. De kogels raakten het slachtoffer in zijn bovenbeen. Politieambtenaren van het Recherche Bijstand Team Paramaribo (RBTP) verleenden bij aankomst op de plek van het misdrijf slachtofferhulp door het plaatsen van twee 'tourniquets' om het been om te voorkomen dat het slachtoffer doodbloedde in afwachting op medische hulp.
In deze zaak zijn 3 mannen aangehouden door het RBTP van wie 1 hangende het onderzoek in verzekering is gesteld. Het betreft in deze ene Jimmy N. alias 'Kermit the frog'. Deze man had eerder al op hetzelfde slachtoffer geschoten in de Agraweg te Kwatta. Het motief van de strafbare handelingen, gepleegd door Jimmy N. moet gezocht worden in de financiële sfeer. Deze vuurwapen gevaarlijke man wordt ook verdacht deel uit te maken van een bende, die onlangs een brute beroving gepleegd heeft, waarbij slachtoffers gewond zijn geraakt. In deze zaak is een vuistvuurwapen in beslag genomen.

- Op 8 februari heeft Wensly C. geschoten op een man voor de Binda Mall in de Franchepanestraat. Hij heeft zich enige tijd daarna aangemeld bij de politie en is hangende het onderzoek aangehouden en in verzekering gesteld. Het slachtoffer ligt zwaar gewond in het ziekenhuis. Het motief moet zijn een woordenwisseling die uit de hand gelopen is. De verdachte en het slachtoffer kennen elkaar.

- Ook voor wat het verhogen van de verkeersveiligheid betreft, heeft de politie diverse feiten te melden. Vanaf 30 december 2018 tot en met 9 februari 2019 zijn door de Motor Surveillance Dienst (MSD) veel verkeersovertreders betrapt en bekeurd te weten:
· 59 voor het rijden zonder rijbewijs.
· 123 voor het besturen van een motorvoertuig dat niet gekeurd-of herkeurd was.
· 59 voor het rijden of stoppen op zodanige wijze dat het overig verkeer gehinderd of in gevaar werd gebracht.
· 189 voor overschrijding van de maximum snelheid.
· 183 wiens rijbewijs is ingevorderd voor onder andere overschrijding van de maximum snelheid (50 km of meer boven de vastgestelde maximum snelheid).

Onlangs is de politie van het ressort Centrum weer begonnen met operatie 'Hoop' (Handhaving Openbare Orde Paramaribo). Deze operatie houdt onder andere in het aanpakken van hangjongeren en ouderen op of langs de openbare weg waarbij gezorgd wordt voor verstoring van de openbare orde en rust. Drugshaarden en locatie waar er sprake is van onzedelijk gedrag worden ook aangepakt.

Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August