Overdreven reacties bij ontlasten Gersie
13 Feb, 15:45
foto


Enorm veel dramatische reacties bij het ontlasten van dhr Gersie als governor van de Centrale Bank van Suriname. Ja we leven in klein Suriname en sommige dingen worden nog altijd zwaar gevoed door de politiek. Sommigen blijven maar hopen dat het slechter gaat zodat hun campagne een boost kan krijgen. Als er één ding is dat ik van de politiek en van het leven heb geleerd is dat niemand onmisbaar is. Ook dhr Gersie niet.

De commotie is behoorlijk overdreven en ongegrond. Bottom line is dat de president redenen heeft gehad met dhr Gersie over zijn functioneren een onderhoud te hebben en dat dhr Gersie redenen heeft gehad in te stemmen met het ontlast te worden. Ieder mens heeft een vrije wil en mag op basis van die vrije wil een keuze maken. Dhr Gersie heeft ingestemd met het ter beschikking stellen van zijn functie. Alle respect voor die keuze. Hij heeft mijns inziens geen slechte job gedaan. Het kon natuurlijk veel beter zijn geweest, maar hij zal hebben gehandeld naar de competenties en kwaliteiten die hij heeft.

Voor mij is het hoofdstuk Gersie al een gepasseerd station. Ik ben veel meer geïnteresseerd in de opvolging en de kwaliteiten van de opvolger. Het maakt mij niet uit wie de scepter zal gaan zwaaien bij de Centrale Bank van Suriname. Het maakt mij wel uit dat:
1. Het instituut moet functioneren ongeacht wie op het pluche zit.
2. De SRD stabiel blijft.
3. De Bankwet wordt nageleefd.
Those are the only things that matter.

Mr. Drs. Sharmila Mansaram

Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August