Suriname drie artsen rijker
13 Feb, 18:38
foto
Waarnemend directeur van Volksgezondheid Cleopatra Jessurun, Liselotte Bökkers, Shalini Ramautar, Sergio Aalstein en minister Antoine Elias.


De afgestudeerden Shalini Ramautar, Sergio Aalstein en Liselotte Bökkers zijn beëdigd tot arts. Ramautar en Aalstein zijn afgestudeerd aan de Medische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, terwijl Bökkers zich uit Nederland in Suriname zal vestigen. De beëdiging vond maandag op het ministerie van Volksgezondheid plaats door waarnemend directeur Cleopatra Jessurun.

Minister Antoine Elias zegt aan Starnieuws blij te zijn dat Suriname drie artsen rijker is geworden. Hij hoopt dat dit jaar nog meer artsen uit eigen land en studenten die in Cuba hun medische studie afronden, beëdigd zullen worden. Zo kan het tekort aan artsen verder worden teruggedrongen.

Jessurun die de artsen toesprak, wees op de verantwoordelijkheden die het beroep van arts met zich meebrengen. Een arts moet steeds ter beschikking staan van zijn medemens. “De verantwoordelijkheid van mensen, hun gezondheid en hun leven ligt in de pen die jullie zullen nemen om te schrijven, maar het ligt ook in de benadering van jullie naar onze mensen toe”, zei Jessurun. Ze vroeg om altijd alert te blijven en te allen tijde te onthouden voor welke verantwoordelijke taak zij hebben gekozen.

Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August