Berenstein: Loonsverhoging NOB is slechts 7%
13 Feb 2019, 04:41
foto
Robby Berenstein, voorzitter van de vakbond bij NOB.


Vakbondsleider Robby Berenstein, voorzitter van de bond bij de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB), zegt aan Starnieuws dat de loonsverhoging in feite slechts 7% is. De functies van de werkers bij de bank zijn door een consultant beschreven en bijgesteld. Hierdoor is 5% verhoging erbij gekomen. "Omdat het samenvalt met de collectieve arbeidsovereenkomst van 2017, hebben wij besloten om de bedragen op te tellen. Zo is de 12% gekomen," zegt Berenstein.

"Wij zijn maanden bezig geweest met de onderhandeling en wisten niet dat er geen afstemming was met de raad van commissarissen," merkt Berenstein op. Na de ondertekening van de cao is de directeur van de NOB, Wonnie Boedhoe, geschorst door de raad van commissarissen onder leiding van Subhas Mungra. Boedhoe bleek niet te hebben afgestemd met de raad.

Berenstein zegt dat hij niet zal ingaan op de schorsing, maar hij vindt dat de raad ook had kunnen vragen hoe het staat met de cao-onderhandeling. Het gaat om de cao van 2017. De onderhandelingen zijn niet van een leien dakje gegaan, merkt de vakbondsleider op. De vakbondsleider merkt op dat bij diverse banken de loonsverhoging gemiddeld 10% is. Bij NOB is het 7%.

Vanuit de raad van commissarissen heeft de vakbond vernomen dat de schorsing van de directeur geen invloed heeft op de overeenkomst. De werkers zullen de verhoging die terugwerkt tot 1 januari 2018 zoals afgesproken, ontvangen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April