Liefdeshart van Paramaribo onthuld aan de Waterkant
13 Feb, 09:32
foto
Het 'Liefdeshart van Paramaribo' is dinsdag onthuld bij de Waterkant. Dit hart is een geschenk van Blue Wing Airlines.Aan de Waterkant is dinsdag het 'Liefdeshart van Paramaribo' onthuld door de minister van Handel, Industrie en Toerisme, Stephen Tsang, de districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noordoost, Mike Nerkust, en de kapitein van de Craft Market, Marian Emanuelson. Het hart is een geschenk van de luchtvaartmaatschappij Blue Wing Airlines aan de Surinaamse samenleving.

“Het hart staat er, zodat mensen die trouwen een plek hebben om foto’s te maken met hun geliefden en hun families. Zij bezegelen hun liefde door een slot te plaatsen aan het hart om daarna de sleutels te gooien in de rivier. Dit als symbool van trouw en eeuwige liefde”, laat de directeur van Blue Wing Airlines, Amichand Jhauw, optekenen. Dc Nerkust voegt daaraan toe dat het Liefdeshart ook staat voor de uitmuntende liefde die men heeft voor Suriname.

De onthulling van het hart staat tevens ook in het teken van Valentijnsdag op 14 februari. Aan het hart kunnen 2 miljoen sloten vastgemaakt worden. Jhauw benadrukt dat het hart er niet alleen voor de Surinaamse geliefden staat, maar ook voor de buitenlanders. Het Liefdeshart, waar de voorbereiding van ongeveer vijf maanden heeft geduurd, moet ook een toeristisch trekpleister worden.

Yvanka Ozir-Awailame

Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August