Bouterse houdt sessies in volksbuurten Paramaribo
11 Feb, 20:09
foto
President Desi Bouterse heeft zondag in verschillende buurten in Paramaribo sessies gehouden. Ook persoonlijke problemen zijn aangehoord. (Foto: NII)


President Desi Bouterse heeft zondag uitgebreide sessies gehouden met buurtbewoners van Menkendam, Latour, Pontbuiten, Ramgoelam, Livorno en Land van Dijk. Er is onder andere gesproken over verschillende projecten die in uitvoering zijn in de gebieden. Tijdens de bezoeken is ook van inzichten gewisseld en zijn er oplossingsmodellen aangedragen, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

De veldbezoeken van de president zijn bedoeld om knelpunten bij de uitvoering van het overheidsbeleid in de verschillende gebieden te identificeren. Bouterse heeft meermaals aangegeven dat het beleid gericht is op de kwaliteit van het leef- en woongenot van burgers.

De regeringsleider heeft burgers op het hart gedrukt om elkaar niet in de weg te staan, maar om het pad van samenwerking in het belang van het gemeenschapsbelang te kiezen. Het gaat bij hem niet om wie iets doet, maar dat er ontwikkeling wordt gebracht in de gebieden. “Als het ziekenhuis niet komt kan niemand er gebruik van maken, maar wanneer het er is kan iedereen van de nodige zorg genieten.”

Tijdens de sessies heeft de president ook personen aangehoord met problemen van persoonlijke of sociale aard. Deze informatie heeft hij meegenomen en er zal via de werkarmen gewerkt worden aan oplossingen. Aan de sessies hebben ook geparticipeerd districtscommissaris Eric Grauwde van Paramaribo Zuidwest en ressortraadsleden.