Telesur pakt seksueel molest op werkvloer aan
11 Feb, 16:45
foto
Siegmien Staphorst, directeur stichting Ilse Henar-Hewitt Juridische bijstand, en Telesur-directeur Mike Antonius tekenen een overeenkomst.


Telesur en de Stichting Ilse Henar-Hewitt Juridische Bijstand voor vrouwen gaan intensief met elkaar samenwerken. De samenwerking houdt in dat de stichting adviezen verschaft in voorkomende gevallen van seksueel molest op de werkvloer. Ook voorziet de samenwerking in trainingen voor managers, aangestelde interne vertrouwenspersonen en de klachtencommissie die bestaat uit vertegenwoordigers van Telesur, de Stichting Ilse Henar-Hewit en de vakorganisatie TTWOS.

Telesur directeur Mike Antonius en Siegmien Staphorst, directeur van de stichting ondertekenden maandag een overeenkomst die de intensieve samenwerking regelt. Antonius benadrukte dat de problematiek in het algemeen sekse onafhankelijk en omvangrijk is. “Telesur achtte het daarom noodzakelijk dat het interne beleid daarover werd aangescherpt aan de tijd op basis van een intern onderzoek. Het beleid is het resultaat van zorgvuldige voorbereiding en het biedt iedere Telesur-medewerker randvoorwaarden om zich veilig en op zijn gemak te voelen op de werkplek.” Dit meldt de Corporate Communication van Telesur.

Staphorst sprak lof uit aan het adres van Telesur dat als eerste bedrijf voorloopt op nationale wetgeving op het gebied van seksueel molest op de werkplek. “Telesur heeft in nauw overleg met de stichting een aanpak uitgewerkt voor educatie over en preventie van seksueel molest op de werkvloer. Het beleid voorziet in kaders voor de afwikkeling van voorkomende gevallen, conform wet en recht.” Het contact tussen Telesur en de Stichting dateert van 2009.