Dorpen Cottica vragen aandacht president voor de weg
11 Feb, 14:43
foto
De verbindingsweg naar diverse dorpen die langs de Cotticarivier zijn geleden, verkeert in een slechte staat. Zij vragen de aandacht van de president voor de situatie.


De bewoners van de dorpen Tamarin, Langa Oekoe, Pina Tjarimie, Lantiwee en Pikien Santie, gelegen langs de Cotticarivier, vragen president Desi Bouterse aandacht voor de slechte staat van de weg. Jaren geleden is een verbindingsweg aangelegd vanuit de Oost-Westverbinding naar het dorp Wanhatti. Vanuit deze weg is er een wegverbinding naar de andere dorpen aangelegd. Eerder had NDP-fractieleider André Misiekaba in De Nationale Assemblee de dringende aandacht van de president gevraagd voor de slechte staat van de weg naar Ricanau Moffo.

De verbindingsweg verkeert sinds 2009 in een zeer deplorabele staat, zeggen de bewoners in een open brief aan de president. Hierdoor is er voor een afstand van ongeveer 10 km heel veel reistijd nodig, alvorens de plaats van bestemming kan worden bereikt. Gezien het feit, dat het openbaar vervoer te water niet altijd beschikbaar is, zou de verbindingsweg een ware uitkomst zijn voor de bewoners van deze dorpen. Zij kunnen dan zelf bepalen wanneer af te reizen naar Moengo en of elders.

Nog enkele redenen waarom de weg moet worden aangepakt:
1.Landbouwproducten worden vanuit deze weg getransporteerd naar de afzetmarkten.
2.Schoolkinderen zouden via de weg ook naar de school te Tamarin vervoerd kunnen worden. De enige school in deze omgeving.
3. De leerkrachten maken veelvuldig gebruik van deze verbindingsweg voor onder andere het volgen van verder onderwijs in Paramaribo.

De bewoners hopen dat de president het verzoek om de verbindingsweg naar Wanhatti-Tamarin en overige dorpen zo spoedig mogelijk zal rehabiliteren. Deze weg is een levensader voor de dorpsbewoners van de dorpen.

Ricanau Moffo
President Bouterse heeft op 22 januari meegedeeld dat de weg naar Ricanau Moffo binnen twee en een halve week wordt aangepakt. Dit in samenspraak met de plaatselijke ondernemers. De ruim 9 km lateriet weg die dit dorp langs de Cotticarivier verbindt met Moengo, verkeert in zeer slechte staat.

Intussen zijn drie weken voorbij, zonder dat de weg is aangepakt. Misiekaba om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij in het weekend in het gebied was. Hij heeft van districtscommissaris Kenya Pansa vernomen dat er wel metingen zijn verricht, maar zij wist niet of dat te maken heeft met de toezegging van de president. Later deze week spreekt Pansa de president. De weg is slechter geworden, haast onbegaanbaar, zegt Misiekaba.

Friday 13 December
Thursday 12 December
Wednesday 11 December