'Binnenland moet beseffen dat ABOP het alternatief is'
11 Feb, 00:00
foto
De ABOP heeft zondag een druk bezochte feestvergadering gehouden in de krutu oso van Brownsweg in het district Brokopondo. De partij bestaat maandag 29 jaar.


Het binnenland moet beseffen dat ABOP het enige alternatief is bij de komende verkiezingen. Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk geeft aan dat alleen ABOP ontwikkeling kan brengen in het binnenland. Dit zei hij zondagavond tijdens de feestvergadering van de partij, die maandag 29 jaar geleden is opgericht. De partijleiding heeft de boodschap om te werken naar 12 zetels in 2020 voor de ABOP, ook overgebracht aan de mensen in Brokopondo.

Het was een druk bezochte vergadering in de krutu oso van Bronsweg. Naast gebeden en speeches, waren er diverse optredens. ABOP-vertegenwoordigers uit alle districten waren aanwezig. Brunswijk installeerde een jongeren coördinatieteam dat ervoor moet zorgen dat jeugdigen toetreden tot de gele partij. Enkele van verworvenheden van de ABOP zoals het ontsluiten van het binnenland wat betreft telecommunicatie, als teken van ontwikkeling werden door de verschillende sprekers aangehaald. De ABOP beweert de juiste koers voor ontwikkeling te hebben voor Suriname. Dit wil de partij samen met anderen realiseren, zei Brunswijk. De ABOP heeft volgens Brunswijk daarom iedereen nodig om het tij te keren.

Partijtopper Edward Belfort stond stil bij de werkwijze welke de ABOP toepast. Hij gaf de mensen uit het district mee om de ‘huis aan huis’ te gaan om de boodschap van de partij over te brengen. "Wij willen geen 28 zetels," stelde hij maar genoeg om in de coalitie te zitten. Hij voerde aan dat ABOP geen dictatoriale partij is, maar samen met partners wil regeren. Dinotha Vorstwijk bleef bij het streefgetal van 12 zetels. Zij vestigde haar hoop op vooral op de vrouwen. Ze riep de vrouwen daarom ook op om hun waarden hoog te houden.

Diana Pokie, die uit Marowijne afkomstig is, heeft de mensen uitgelegd dat het belangrijk is om te winnen. Er is veel werk te verzetten in Brokopondo. Het district moet uit het donker worden gehaald. Joel 'Bordo' Martinus zei dat niemand hem van Brunswijk kan scheiden. Hij had eerder een gesprek gehad met VHP-vooriztter Chan Santokhi. "Maar ik ga voorzitter Brunswijk die mij opgeleid heeft nooit verlaten," zei Bordo. Hij viert vandaag zijn verjaardag en heeft besloten de SRD 90.000 die hij ervoor nodig zou hebben, te gebruiken om 350 pakketten te maken. Deze zullen verdeeld worden in Brokopondo, Marowijne en Paramaribo.

Saturday 20 July
Friday 19 July
Thursday 18 July