Digitale Recherche boekt successen
10 Feb, 21:23
foto
De Digitale Recherche krijgt informatie voor opsporen van personen die strafbare feiten hebben gepleegd. (Foto: KPS)


De Digitale Recherche boekt successen. Verdachten van ernstige strafbare feiten zoals berovingen, zijn met behulp van de door de Command Center verstrekte beelden, zichtbaar gemaakt, opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld.

De samenwerking tussen onder andere de verschillende politie bureaus, de specialistische eenheden en de afdeling Digitale Recherche van de Politie en het Command Center is goed en productief te noemen. Dit zegt de politie Public Relations.

Via de Digitale Recherche worden veel beelden van gepleegde strafbare feiten veilig gesteld, waarvan verdachten reeds in beeld zijn gebracht. Ook een autobestuurder in en 'hit and Run' aanrijding is met ondersteuning van het Command Center achterhaald. Deze automobilist was namelijk door gereden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt.

De Digitale recherche heeft onlangs ook twee dieven van mobiele telefoons met behulp van de technologie zichtbaar gemaakt waardoor zij konden worden aangehouden en de gestolen mobiele telefoontoestellen terug zijn gevonden en afgestaan aan de rechtmatige eigenaren.

De afdeling Digitale Recherche roept burgers op om foto’s of filmmateriaal die zij hebben, over gepleegde strafbare feiten in Suriname door te sturen naar zijn afdeling op het app-nummer: 8744580.