Leerlingen 4 districten doen mee aan 'School Cup'
10 Feb, 19:30
foto
Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken en de Chinese ambassadeur Liu Quan openen de China Ambassador School Cup. (Foto's: S&J/NII)


448 glo en voj-leerlingen uit Coronie, Commewijne, Wanica en Paramaribo doen mee aan de China Ambassador School Cup. Dit is een initiatief van het ministerie van Sport en Jeugdzaken in samenwerking met de ambassade van de Volksrepubliek China.

De ceremonie vond zaterdag plaats in het Youth Community Center Sophia’s Lust. Deze activiteit wordt in twee weekenden afgewerkt. Met een afsluitingsceremonie wordt de schoolcup op zondag 17 februari afgerond. De China Ambassador School Cup heeft als thema Respect for yourself and respect for other. De scholieren doen mee aan dammen, atletiek, volleybal, voetbal en slagbal, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut.

Het doel van het toernooi is om sporten onder jongeren te bevorderen en tegelijkertijd te doen aan talent identificatie gevolgd door talent ontwikkeling. De verschillende sportbonden worden ook in dit traject meegenomen. De districtscommissaris van Wanica Noordwest, Wedprekash Joeloemsingh, ondersteunt het toernooi en is de mening toegedaan dat hiermee de harmonie tussen de jongeren van de verschillende districten bevorderd wordt. De ambassadeur van de Volksrepubliek China, Liu Quan, gaf aan dat sporten vriendschap en communicatie kan bevorderen en is daarom voorstander van dit initiatief. Hij noemt de relatie met het ministerie van Sport en Jeugdzaken goed en sterk.

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur merkte op dat sport een belangrijke plek moet krijgen binnen het onderwijs. Zij is blij dat een denksport, dammen, is meegenomen omdat het goed plannen kan stimuleren. De bewindsvrouw hoopt dat in het vervolg het toernooi uitgebreid wordt met scholen van alle districten.

Minister Lalinie Gopal zei dat er voor het thema 'Respect' is gekozen omdat het de sociale basis weergeeft tussen Suriname en China. Ook gaf zij aan dat de leerlingen goed in de gaten worden gehouden door de aanwezige sportbonden voor talent ontwikkeling. De sportminister heeft de leerlingen moed ingesproken om het thema in acht te houden en elkaar te ondersteunen.

Saturday 20 July
Friday 19 July
Thursday 18 July