Ledenvergadering SOVA voor bepalen verkiezingsdatum
10 Feb, 06:39
foto
Harish Monorath, deken van SOVA, schrijft ledenvergadering uit.


Harish Monorath, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten (SOVA), heeft een algemene ledenvergadering uitgeschreven voor 26 februari. Dan zal de datum voor de verkiezing van de deken en raad van bestuur worden bepaald.

Binnen de SOVA is er commotie ontstaan nadat advocaat Gerold Sewcharan de knuppel in het hoenderhok gooide. Volgens hem is de organisatie stuurloos omdat de zittingstermijn van dit bestuur zou zijn verstreken in december 2017. Monorath deelt deze mening niet.

In een schrijven van Monorath aan leden van de organisatie heeft hij een boekje opengedaan over Sewcharan. Volgens Monorath zou Sewcharan een heksenjacht tegen hem zijn begonnen. Sewcharan op zijn beurt heeft het schrijven van Monorath voorgelegd aan het Advocaten Tuchtcollege.

Intussen heeft Joan Nibte, die vice deken is, zich gedistantieerd van het schrijven van Monorath. Zij stelt dat de deken gebruik heeft gemaakt van het brievenhoofd van de SOVA om te antwoorden, zonder dat deze kwestie is besproken in de raad van bestuur. Monorath stelt in zijn schrijven dat Sewcharan als voorzitter van de PRO bezig is met partijpolitieke belangen en interesse zou hebben om deken te worden. Nibte is politiek leider van PRO.

Saturday 20 July
Friday 19 July
Thursday 18 July