Waterberg: Ook kleine partij kan verkiezingswinst behalen
09 Feb, 20:27
foto
Celsius Waterberg, voorzitter van de Sociaal Democratische Unie. (Foto: Raoul Lith)


Celsius Waterberg, oprichter en voorzitter van de Sociaal Democratische Unie (SDU) heeft zijn politieke partij officieel gepresenteerd vrijdag. Hij deelde mee dat het een bewuste keus is om een politieke partij op te richten in plaats van zich aan te sluiten bij een bestaande organisatie. Hij gelooft er heilig in dat een jonge partij in staat is politieke winst te behalen.

Waterberg heeft eerder bedankt uit de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP). Hij was voorzitter van de partij maar werd niet gekozen. De BEP-structuren kozen voor Ronny Asabina. Waterberg is in 2015 gekozen op de lijst van V7. Die combinatie ging ten onder omdat de BEP eruit stapte en Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan uit Pertjajah Luhur besloten de NDP-regering te ondersteunen.

De politicus presenteerde de missie en visie van SDU. Hij benadrukte dat het land genoeg rijkdommen heeft opdat iedereen het goed heeft. De partij wil zich richten op onder andere gezondheidszorg (algemene ziektekosten verzekering), gratis onderwijs voor eenieder, betere veiligheid, vrouwen, senioren, omlaag brengen van de wisselkoers en extra voorzieningen voor mensen met een beperking.

De SDU gelooft erin dat wanneer de boodschap goed wordt overgebracht naar het volk, het mogelijk is in het regeercentrum te komen. Dit in samenwerking met andere politieke partijen. In het bestuur hebben verder zitting: Chenifa Moidon, Ingrid Banda, Nathalia Roemer en Cheryl Ceder en Imro Wehl.

Saturday 20 July
Friday 19 July
Thursday 18 July