Prestigieuze scriptieprijs voor de tweede keer uitgereikt
08 Feb, 22:56
foto
Kathleen Singh-Djojopawiro (m) neemt de geldprijs voor het winnen van de Crowe Burgos Accountants Scriptieprijs op symbolische wijze in ontvangst.


Kathleen Singh-Djojopawiro heeft met haar scriptie ‘The business value of Knowledge Management: A Case Study of the Coca Cola Bottling Company in Suriname, Fernandes Bottling Company NV’, de Crowe Burgos Accountants Scriptieprijs gewonnen. De prijs is donderdag in de Ballroom van Royal Torarica overhandigd door de Governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie, en de Managing Partner van Crowe Burgos Accountants, Romeo Burgos.

Singh-Djojopawiro ontving een glas gravure en een geldbedrag van SRD 15.000. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de student met de beste scriptie op het gebied van accountancy. De eerste editie van de scriptieprijs werd gewonnen door Siërah Zeeuw.

Crowe Burgos Accountants N.V. wil met deze jaarlijks terugkerende scriptieprijs studenten stimuleren voor de studierichting accountancy te kiezen. De thesis wordt beoordeeld door een jury bestaande uit professionals uit verschillende sectoren in Suriname. Een van de voorwaarden voor deelname aan de scriptieprijs is dat de scriptie met minimaal een acht als eindcijfer moest zijn beoordeeld door de onderwijsinstelling. Enkele andere voorwaarden zijn dat de student op een in Suriname gevestigde hogeschool of universiteit moet zijn afgestudeerd.

Crowe Burgos Accountants N.V. geeft aan dat de behoefte aan accountants veel groter is dan het huidige aantal in Suriname actieve accountants. Het valt ook op dat de opleidingen en studierichtingen die te maken hebben met accountancy heel weinig zijn in vergelijking met andere verwante studierichtingen, zegt de instelling.

Crowe Burgos Accountants N.V. is een full member firm van een internationaal gerenommeerde accountantsorganisatie, namelijk Crowe Global. Crowe Global behoort tot de top acht van internationale netwerken voor Accounting en Auditing, met meer dan 33.000 professionals aangesloten bij 200 onafhankelijke kantoren in meer dan 130 landen over de gehele wereld.