Project Vakantiemicrobiologie wil dit jaar 100 deelnemers
09 Feb, 10:28
foto
Deelnemers aan een van de edities van de kindervakantiemicrobiologie.


Voedseltechnoloog Ricky Stutgard, de initiator achter het project Vakantiemicrobiologie, wil dit jaar maar liefst 100 jonge deelnemers bereiken. “We gaan dit keer heel vroeg beginnen, omdat we bij de certificaatuitreiking 100 blijde kinderen willen zien en eigenlijk ook 100 kleine voedseltechnologen”, geeft hij de gedachte hierachter weer.

Elk jaar wordt in de maanden augustus en september - in de grote vakantie - in vier weken tijd de Vakantiemicrobiologie gehouden in samenwerking met de universiteit. Er zijn twee edities. De eerste is een vijfdaagse cursus voor jongeren van mulo- en middelbaar niveau, waarvan dit jaar de tiende editie plaatsvindt. De tweede is de Kindervakantiemicrobiologie, een tweedaagse cursus voor de kinderen van de vijfde en zesde klassen, die dit jaar voor de zesde keer zal worden gehouden.

Het project startte in 2006 en heeft zijn vruchten afgeworpen. Vandaag de dag zijn er een aantal deelnemers van deze cursus daadwerkelijk op de universiteit. “Het is leuk om te zien dat kinderen van toen nu op de universiteit zijn en je ze ook hebt zien afstuderen”, glundert Stutgard. Het hoogste aantal kinderen dat tot nu toe heeft deelgenomen aan het project ligt rond de 80.

Het project is inmiddels geadopteerd door Intermed Caribe en draagt daarom voortaan de naam Intermed Vakantiemicrobiologie. “We zijn ontzettend blij dat Intermed Caribe het onder zijn vleugels gaat nemen, omdat we dan veel professioneler te werk kunnen gaan. Wanneer de jongeren komen, zijn ze op de dagen dat ze op de universiteit zijn, universiteitsstudenten. Ze gaan testen doen die door universiteitsstudenten worden gedaan. Ze gaan in een microscoop kijken, ze gaan handhygiënetesten doen, ze gaan handenwassentesten doen, bacteriën kweken. De grotere kinderen gaan een presentatie moeten houden, omdat ze op de laatste dag gaan afstuderen”, zegt Stutgard.

Saturday 20 July
Friday 19 July
Thursday 18 July