Verdachten horen strafeis in diefstalzaak Chee’s Group
08 Feb, 06:34
foto


Yogkarran T., Scercillio B., Quincy W., Romero D. en Sergio D. hebben op de rechtszitting van donderdag hun strafeis aangehoord van officier van justitie, Roline Gravenbeek. Hen wordt gekwalificeerde diefstal middels braak in vereniging en poging diefstal middels braak in vereniging ten nadele van de Chee’s Group, ten laste gelegd.

Scercillio B. wordt medeplichtigheid aan diefstal, opzetheling en schuldheling verweten. Yogkarran T. wordt uitlokking van diefstal middels braak in vereniging, poging tot diefstal middels braak in vereniging en medeplichtigheid aan diefstal verweten. Hij verschafte gelegenheid en informatie om de diefstallen mogelijk te maken.

Yogkarran T. hoorde vier jaar onder aftrek tegen zich eisen. Tegen Romero D. en Sergio D. werd afzonderlijk een celstraf van drie en zes maanden onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, gerekwireerd. Scercillio B. hoorde een celstraf van een jaar tegen zich eisen en Quincy W. hoorde een strafeis van twee jaar en drie maanden onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

Yogkarran T. deed bouwwerkzaamheden bij verschillende panden van het bovengenoemde bedrijf. Bij de politie had hij verklaard dat hij Romero D. en Sergio D. had benaderd om de verschillende diefstallen te plegen. Hij gaf ze gedetailleerde informatie. Op hun beurt benaderden de twee andere verdachten, Quincy W. Er werden vier diefstallen in verschillende panden gepleegd. Scercillio B. was bewaker bij een van de panden. Hij werd door Yogkarran T. benaderd om mee te werken aan de diefstal. Hij verschafte de anderen toegang tot de woning en stond op uitkijk. Hij kreeg een geldbedrag en een polshorloge dat hij verkocht.

Bij zijn voorgeleiding heeft Scercillio B. bekend dat hij wel wist dat de spullen van diefstal afkomstig waren. Op de rechtszitting kwam hij terug op zijn verklaring. De ovj achtte medeplichtigheid aan diefstal wettig en overtuigend bewezen. Ze voerde aan dat de man het vertrouwen van zijn werkgever heeft geschaad. Hij zou juist als bewaker erop moeten toezien dat er geen schade aangericht moest worden aan het pand. Integendeel heeft de man meegewerkt aan de diefstal.

Qiuncy W. werd samen met Sergio D. en Romero D. in de vliering van een woning aangetroffen. Deze diefstal kon niet voltooid worden, omdat het securitybedrijf waar het alarmsysteem van de woning op aangesloten was, een melding binnen kreeg. Deze drie verdachten werden toen op heterdaad betrapt. Yogkarran T. had verklaard dat Quincy W. ook bij een andere diefstal betrokken was geweest. Gravenbeek rekwireerde de man voor beide feiten. Quincy W. was eerder veroordeeld voor gekwalificeerde diefstal en was pas op vrije voeten toen hij zich wederom schuldig maakte aan het strafbare feit.

Sergio D. en Romero D. hebben zich volgens de ovj schuldig gemaakt aan alle vier diefstallen middels braak. De verdachte Yogkarran T. had hierover gedetailleerde verklaringen afgelegd. Ook had hij aanwijzingen gedaan. Beide verdachten ontkennen zich schuldig gemaakt te hebben aan de overige strafbare feiten. Bij de laatste diefstal werden zij wel op heterdaad betrapt in de vliering. Beide verdachten zijn reeds eerder veroordeeld.

Yogkarran T. die eerder alles bekend had, gedetailleerde verklaringen afgelegd had en aanwijzingen gedaan had, kwam op de rechtszitting terug op zijn verklaringen. Hij beweerde mishandeld te zijn geweest door de politie en daarom zou hij de feiten bekend hebben. Aan deze verklaring van de verdachte ging Gravenbeek voorbij, omdat ze deze niet aannemelijk vindt. Bij zijn voorgeleiding had Yogkarran T. ook nog de feiten bekend. Volgens de officier is er sprake van nauwe en bewuste samenwerking.

Kantonrechter Siegline Wijnhard voerde aan dat de verdachten Quincy W. en Romero D. in het voortraject nergens door de politie zijn gehoord. Ambtshalve stelde de kantonrechter deze twee verdachten in vrijheid. De voorlopige hechtenis van hen werd opgeschort. Op de rechtszitting van 7 maart zullen de raadslieden Oscar Koulen, Georgette Leter, Irvin Kanhai, Shefani Amirkhan en Renushka Gangaram Panday pleiten voor hun cliënten in deze strafzaak.

Wanita Ramnath