Karta-Bink wijst op verzakkingen Pandit Tilakdharieweg
08 Feb, 04:41
foto
Assembleelid Ingrid Karta-Bink vraagt aandacht voor de slechte staat van diverse wegen. Zij wil dat er actie wordt ondernomen.


Assembleelid Ingrid Karta-Bink (Pertjajah Luhur) vraagt aandacht voor de slechte staat van de Pandit Tilakdharieweg te Alkmaar in het district Commewijne. De betegelde weg is ruim 8 km lang en zit vol verzakkingen. De volksvertegenwoordiger zegt dat de regering meer dan vier opmetingen heeft laten doen. Het is tot nu toe daarbij gebleven.

Karta-Bink ziet graag dat net zo voortvarend wordt gewerkt aan de Pandit Tilakdharieweg als aan de Palisadeweg 1 in het district Para. Zij heeft een bezoek gebracht aan familie te Para en moest over de in deplorabele staat verkerende weg. “Het leek alsof wij aan een savannerally meededen. Het was heuvel op, heuvel af. Wij waren allemaal geschrokken van de staat van de weg en besloten terug te keren en via de Palisadeweg 2 te rijden. Deze bleek nóg erger te zijn. Palisadeweg 1 en 2 verkeren beide in een slechte staat. We bereikten het huis van mijn familie na 45 minuten, terwijl deze afstand vroeger binnen 10 minuten vanuit de hoofdweg was afgelegd”, geeft het Assembleelid haar avontuur weer.

Navraag leerde dat de wegen al vijf maanden in deze staat verkeren. De familie Karta-Bink had nog ‘geluk’ dat zij kon rijden door kuilen die niet vol waren met water. Het Assembleelid vroeg zich ten tijde van de rit af waar de bestuursdienst was en waarom meer dan honderd gezinnen op deze manier in de steek worden gelaten. “Moeten deze hardwerkende burgers en schoolgaande kinderen de straat opgaan om aandacht te krijgen? De overheid moet niet denken dat de mensen de situatie niet beu zijn, omdat zij hun beklag niet publiekelijk doen”, stelt ze.

Karta-Bink besloot contact te maken met districtscommissaris Armand Jurel van Para. Zij voelde zich daartoe geroepen, omdat zij wel gekozen is in Commewijne, “maar volksvertegenwoordiger is voor elke burger in Suriname”. Van de Jurel kreeg zij te horen dat op dinsdag 12 februari een begin wordt gemaakt met het herstel van de wegen. “Terwijl de overheid alleen maar showprojecten uitvoert, verkeren de binnenwegen van ons land in een deplorabele staat. Het zijn gewoon kraters. Maar gelukkig heeft de districtscommissaris oor voor het probleem en zal hij het gelijk laten verhelpen. De wegen en natte infrastructuur zullen goed aangepakt worden. De goten zullen opgehaald worden voor een goede afvoer van water en de wegen zullen opgevuld worden”, zegt Karta-Bink over de toezegging van Jurel. Zij hoopt dat het binnenkort ook de beurt is aan de Pandit Tilakdharieweg.