Begrotingsbehandeling wordt mogelijk weer uitgesteld
08 Feb, 02:47
foto


Het ziet ernaar uit dat de behandeling van de begroting 2019 voor de zoveelste keer zal worden uitgesteld. Aanvankelijk zouden de debatten in december beginnen. Deze werden uitgesteld naar 4 februari, maar die datum is niet gehaald. De behandeling werd uitgesteld naar 18 februari. Assembleevoorzitter Jennifer Simons zal uiterlijk vandaag uitsluitsel geven of deze datum nog overeind staat.

De komende week heeft De Nationale Assemblee het druk met een internationale milieuconferentie die in Suriname wordt gehouden door de regering. Namens het college zal Simons ook een inleiding houden. Daarnaast zal De Nationale Assemblee ook een delegatie ontvangen van Curaçao en Aruba.

Indien de begrotingsbehandeling op 18 februari niet haalbaar is, zullen andere wetten op de agenda worden geplaatst door Simons. Dat betekent dat de begroting verder zal schuiven. Eerder zei Assembleelid Amzad Abdoel, voorzitter van de begrotingscommissie, aan Starnieuws dat hij denkt dat de begroting pas in maart behandeld zal worden. De commissie moet ook nog met de regering in overleg treden.