Verdachten in drugszaak 490 kg marihuana gehoord
06 Feb 2019, 09:18
foto


Sulaimon A., Teshana H., Jamal K., Gavin S. en Samantha E. staan terecht, omdat ze verdacht worden van dat zij de Wet Verdovende Middelen overtreden hebben. In een woning werd ruim 490 kilogram marihuana aangetroffen. In deze drugszaak heeft kantonrechter Ingrid Lachitjaran de verdachten maandag gehoord.

De verdachte Gavin S. heeft bekend dat hij de ruim 490 kilogram marihuana in zijn bezit had. Hij verklaarde dat de drugs van iemand was die US$ 10.000 bij hem geleend had. De persoon zou binnen twee weken hem US$ 15.000 terugbetalen. Daarom was de drugs in zijn bezit. Deze verdachte had een woning van Sulaimon A. gehuurd om de drugs op te bergen. Voor de huurwoning betaalde hij US$ 1500 per maand.

In de woning werd ook 3200 gram cocaïne gevonden. Volgens Gavin S. was hij hiervan niet op de hoogte, omdat de cocaïne in een andere ruimte gevonden werd.
Ook bekende Gavin S. dat hij Samantha E. en Teshana H. in totaal 38120 gram marihuana gaf om deze te smokkelen naar Barbados. Deze drugs was bestemd voor een vriend van Gavin S. die te Barbados woont en de drugs zou verkopen. Gavin S. had Sulaimon A. gevraagd om de vrouwen te vervoeren naar Zanderij. Ook Jason K. ging met het drietal mee.

Op Gavin S. na ontkenden alle verdachten iets van de drugs af te weten. Teshana H. zei dat ze een dag vóór haar vertrek bezoek kreeg van Jason K. en Gavin S. Ze hadden haar gevraagd om iets mee te nemen naar Barbados en ze moest haar kleren geven, want de koffer zou door hem ingepakt worden. Op die bewust dag zag zij twee koffers en ze wist niet welke de hare was. Ook zag ze kleren in een van de koffers die niet van haar waren. Jason K. en Sulaimon A. ontkenden iets van de drugs af te weten. Op 7 maart zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April