Vonnis in moordzaak uitgesteld om proces-verbaal
05 Feb 2019, 20:37
foto


Jonathan L. wordt beschuldigd van moord op de 20-jarige universiteitsstudente Clarissa Boldewijn. Op de rechtszitting voerde kantonrechter Ingrid Lachitjaran maandag aan dat zij het vonnis over twee weken zal uitspreken. Ze merkte op dat een bepaalde informatie in het proces-verbaal niet klopte waardoor ze meer tijd nodig heeft.

Officier van justitie Nirmala Maikoe heeft twintig jaar celstraf geëist tegen de verdachte. Zij achtte doodslag bewezen, terwijl advocaat Murwin Dubois vindt dat doodslag niet bewezen is, maar er kan sprake zijn van zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende.

Eerder voerde Dubois aan dat de verdachte geen enkele intentie had om het slachtoffer te vermoorden. Volgens hem is er geen wettig en overtuigend bewijs geleverd voor moord. Dubois merkte op dat bij doodslag het uitsluitend dient te gaan om handelingen die gericht moeten zijn op de dood van een ander. Zijn cliënt is ten laste gelegd dat hij het slachtoffer met een hard voorwerp op haar hoofd had geslagen. Vervolgens begroef hij haar terwijl ze nog leefde. Jonathan L. bleef erbij dat hij geen plannen had om het slachtoffer van het leven te beroven. Hij wilde slechts zijn geld terug. In zijn laatste woord vroeg hij of hij naar huis mocht.

Jonathan L. had op een eerdere rechtszitting verklaard dat hij niet de dood van Boldewijn wilde. Het probleem ontstond om 450 gram drugs die het slachtoffer zou verkopen voor de verdachte. Volgens de verdachte had de vrouw hem opgelicht en op die bewuste dag had zij hem zelf weer benaderd. Jonathan L. zei dat Boldewijn hem voorgehouden had dat haar vader hem per 100 gram drugs 2000 euro kon laten betalen. Daarna hoorde hij niets meer van haar.Hij had al door dat vader en dochter hem opgelicht hadden. Op die bewuste dag zou Boldewijn hem zelf gebeld hebben en ze wilde het weer goed maken met hem. Maar, dit liep uit de hand. Op 18 februari zal de kantonrechter vonnis vellen in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties