Ook dc's Cirino en Arupa krijgen andere standplaats
03 Feb, 16:40
foto
De dc's Theresia Cirino (l) en Jo-Ann Arupa tekenen de overdrachtspapieren van hun bestuursressorten. (Foto: min RO via NII)


Theresia Cirino is sinds 1 februari de districtscommissaris in het bestuursressort Coeroeni. Ze heeft haar standplaats Kabalebo verruilt met haar collega Jo-ann Arupa. Dat houdt dus in dat dc Arupa nu de leiding heeft over het bestuursressort Kabalebo.

De wisseling biedt volgens Arupa ruimte om meer inzicht te ontwikkelen in het ambt. De twee dc’s hebben in de afgelopen periode nauw met elkaar samengewerkt en afspraken gemaakt vooruitlopend op de mutatie, zegt het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

“Collega Cirino en ik zijn goed op elkaar afgestemd. Zij heeft een aantal mooie lopende projecten. Die wil ik gaan oppakken en verder uitvoeren,” zegt Arupa die sinds 2016 de bestuursverantwoordelijkheid kreeg over Coeroeni. Zij verwacht dat Cirino ook projecten in Coeroeni zal bekijken en eventueel zal voortzetten. “Waar mogelijk zullen we natuurlijk kijken of er een upgrade kan plaatsvinden.” Ook Cirino ziet in de mutatie een extra mogelijkheid om te leren en te groeien als dc.

In de afgelopen dagen zijn er meerdere dc’s van plaats verwisseld. Zo is Wedprekash Joeloemsingh na zeven jaar van Nickerie verhuist naar Wanica Zuid-West. Zijn plaats in Nickerie is ingenomen door Nisha Kurban-Baboe. Joeloemsingh heeft de plaats ingenomen van Sarwankoemar Ramai. Het is nog onduidelijk waar Ramai naartoe gaat.

In Paramaribo Zuid-West is Eric Grauwde benoemd als dc. Hij neemt over van Remie Pollack die zich actief gaat bezighouden met de politiek. Vorig jaar oktober kreeg Frederik Finisie de leiding over Brokopondo, terwijl Humphry Jeroe werd geplaatst in Boven-Suriname.