Pollack-Beighle pleit voor FAO-kantoor in Suriname
02 Feb, 18:37
foto
FAO-vertegenwoordiger Reuben Robertson overhandigde bij het beleefdheidsbezoek aan minister Yldiz Pollack-Beighle ook geloofsbrieven aan haar. (Foto: Biza/NII)


De minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, heeft bij het beleefdheidsbezoek van Reuben Robertson, vertegenwoordiger van de Food and Agriculture Organisation (FAO), opnieuw gewezen op de potentie van Suriname als voedselschuur van de Caribische regio. Zij heeft woensdag gepleit voor een eigen FAO-kantoor in Suriname.

Robertson heeft als standplaats Georgetown, Guyana. Hij bracht ook een kopie van zijn geloofsbrieven mee. Het tweetal heeft gesproken over de bilaterale samenwerking tussen Suriname en de FAO. Pollack-Beighle verwees naar het Suriname Agriculture Market Acces Project’ (SAMAP), gefinancierd door de Europese Unie (EU), om duurzame agrarische ontwikkeling in Suriname te ondersteunen door middel van betere concurrentie en veiligere productie met als oogmerk een betere toegang tot de exportmarkt. “Producten zoals cocosolie en maripa-olie staan klaar voor de export”, gaf zij aan.

Pollack-Beighle staat steeds in contact met bilaterale en multilaterale partners om gezamenlijk het belang van de landbouw voor voedselzekerheid en voedselveiligheid te blijven benadrukken, meldt Buza. De FAO is sinds de afgelopen jaren een zeer belangrijke ontwikkelingspartner bij de uitvoering van programma’s op het gebied van voedsel en voedselveiligheid.