Ricanau Mofo blij met toezegging president Bouterse
27 Jan 2019, 00:52
foto
President Desi Bouterse heeft beloofd dat de weg naar Ricanau Moffo wordt aangepakt.


Kapitein Meizak Banwarie is blij met de toezegging van president Desi Bouterse dat de weg aangepakt zal worden. "Het is echt niet te doen met deze weg. De herhaaldelijke verzoeken aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling en de districtscommissaris van Marowijne hebben eindelijk de bestemde plek bereikt", stelt hij. Hij hoopt dat de gemeenschap gauw uit de 'isolatie' geraakt. NDP-fractieleider André Misiekaba had de dringende aandacht van de president gevraagd voor de weg van het dorp dat productie levert en deze goederen moet afzetten in Paramaribo.

President Bouterse heeft tijdens de algemene politieke beschouwing meegedeeld dat de weg naar Ricanau Mofo binnen twee en een halve week wordt aangepakt. Dit in samenspraak met de plaatselijke ondernemers. De ruim 9 km lateriet weg die dit dorp langs de Cotticarivier verbindt met Moengo, verkeert in zeer slechte staat. Deze weg, die achter het Ronnie Brunswijk Stadion loopt, is enkele jaren terug door ondernemer en parlementariër Brunswijk aangelegd.

Door de slechte weg komen de kosten van de planters hoger te liggen. Dit, tegenover een gelijkblijvende opkoopprijs van de gewassen. Ook het vracht- en personenverkeer voor de dorpelingen stijgen. De gemeenschap geeft te kennen blij te zijn met de toezegging van het staatshoofd en hoopt hem ook te verwelkomen in het dorp.

Dat de president en Misiekaba Ricanau Mofo typeren als een belangrijk agrarische dorp klopt, stemt de kapitein goed. Echter wordt er volgens hem nog te weinig gedaan om de landbouwers te ondersteunen, meent hij. Er is binnen De Nationale Assemblee, met name de NDP-fractie, gepleit voor meer samenwerking met de planters. Ook kampt het dorp nog met gebrek aan permanent gezond drinkwater. De stroomvoorziening is enige tijd geleden in orde gemaakt.

Ala-D Media
Advertenties