Usain Bolt zet punt achter sportleven
23 Jan, 16:51
foto
Usain Bolt speelde bij de Australische Central Coast Mariners. (Getty Images)


Achtvoudig Olympisch kampioen Usain Bolt heeft zijn "sportleven afge-sloten." Het besluit van Bolt volgt na zijn frustratie om een carrière in de voetbal te beginnen, na zijn atletiek carrière.

De Jamaicaan (32) heeft twee maanden lang getraind met de Australische Central Coast Mariners, maar hij vertrok in november nadat de club er niet in slaagde financiële steun te vinden voor een professionele deal. "Het was leuk zolang het duurde," zei de 100m en 200m wereldrecordhouder. "Ik wil niet zeggen dat het niet goed is afgehandeld, maar ik denk dat we het niet op de juiste manier hebben aangepakt." Hij voegde eraan toe: "Je leeft en je leert. Het was een goede ervaring - ik vond het echt leuk om gewoon in een team te zitten."

In oktober 2018 scoorde Bolt twee goals bij zijn eerste start voor de Mariners in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Macarthur South West. Hij vierde zijn doelpunten met zijn kenmerkende bliksemschicht.

De A-League club was niet het enige team dat geïnteresseerd was in het vastzetten van Bolt. De atleet wees een aanbod van de Maltese club Valletta af, naar verluidt omdat de club niet aan zijn looneisen kon voldoen. Hij had ook tijd doorgebracht met het trainen met het Noorse team Stromsgodset en de Duitse reus Borussia Dortmund.

Bolt, die in 2017 met atletiek is gestopt, heeft gezegd dat zijn aandacht nu ligt bij zijn verschillende commerciële inspanningen. "Ik ga nu verschillende bedrijven binnen, ik heb veel dingen in de pijplijn, dus zoals ik zeg, ik ben gewoon aan het knabbelen in alles en ik probeer nu een zakenman te zijn."