Duizenden meisjes gestrand in Mali
23 Jan 2019, 05:07
foto
De meisjes zijn gevonden in 'slaafse' omstandigheden in Mali. (Beeld: BBC)


Een Nigeriaans bureau dat vecht tegen mensenhandel zegt dat het onderzoeksteam minstens 20.000 meisjes heeft gevonden die in Mali zijn gestrand. "We hebben meldingen ontvangen over de gestrande meisjes en een team gestuurd om erachter te komen", vertelde Julie Okah-Donli, de directeur-generaal van het Nationaal Agentschap voor het Verbod op Mensenhandel (Naptip), aan BBC.

Okah-Donli zei dat sommige meisjes door mensenhandelaars zijn misleid. Hen werd verteld dat ze voor werk naar Maleisië werden gebracht. Andere meisjes waren op weg naar of van school gekidnapt.

Ze zei dat het bureau samenwerkte met de Nigeriaanse autoriteiten, de regering van Mali en de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) om de meisjes te repatriëren. Ze beschreef de levensomstandigheden van de meisjes als "slaafs", eraan toevoegend dat het bureau geen bepaald cijfer over andere meisjes heeft die mogelijk ook zijn verhandeld naar naburige landen.

"We denken erover om naar Ghana en Senegal te gaan," zei Okah-Donli over waar het bureau vervolgens een team zou sturen.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April