Vrienden Hooten zetten zich in voor waardige uitvaart
22 Jan 2019, 05:34
foto
Steven Hooten


Vrienden van Steven Hooten, die in de Verenigde Staten is overleden, zijn een actie begonnen om geld op te halen. Zij willen het ontzielde lichaam van Hooten naar de familie in Suriname sturen voor een waardige begrafenis.

Volgens Meredith Simson, een van de initiatiefnemers, heeft Hooten 25 jaar in de VS gewoond. Hij heeft er geen familie en overleed vrijdagavond plotseling aan een hartaanval in het trappenhuis voor zijn woning. Het streven is om vóór vrijdag 25 januari US$10.000 bijeen te hebben, zodat Steven naar huis kan.

Binnen de Amerikaans-Surinaamse gemeenschap en daarbuiten heeft Hooten veel vriendschappen opgebouwd. Hij was een bescheiden persoon en was een automonteur die altijd bereid was te helpen wanneer hem dat werd gevraagd. Bij zijn vrienden stond hij bekend als zeer zorgzaam en behulpzaam. Voor zijn familie was hij als enige zoon erg geliefd.

Zijn vrienden zijn bij elkaar gekomen om zijn lichaam te claimen. Zij hebben echter niet voldoende middelen om dat te doen. Het ziekenhuis heeft hen meegedeeld dat zij tot vrijdag de tijd hebben om het lichaam op te eisen. Er wordt een beroep gedaan op de Amerikaans-Surinaamse gemeenschap, vrienden, collega's en iedereen die bereid is om te helpen Steven Hooten naar Suriname te sturen voor de uitvaart.

Wie persoonlijk wil doneren, kan ook contact opnemen met Broderick Bakboord (917-645-6253) en Maira Welcome-Burleson (646-363-0614).
Advertenties