BBS’er hoort 15 jaar tegen zich eisen in moordzaak
22 Jan 2019, 07:21
foto


Miquel K. (35), een BBS’er, staat terecht voor moord op zijn ex-echtgenote Isra Nasir. Hij zou op 6 juni opzettelijk en met voorbedachten rade de vrouw van het leven hebben beroofd. Hij schoot haar neer aan de Magentakanaalweg. Officier van justitie (ovj), Shanta Mahadew, acht voorbedachten rade niet bewezen. Wel acht zij opzet bewezen. Tegen de verdachte eiste ze een celstraf van vijftien jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

Volgens de ovj wilde Miquel K. wel de dood van de vrouw. Hij loste drie schoten op de vrouw af, terwijl er geen levensbedreigende situatie was voor hem. Dit blijkt duidelijk uit het beeldmateriaal. Bovendien werd het slachtoffer van dichtbij beschoten in haar borst, buik en hals. Mahadew voerde aan dat als er geen opzet aanwezig was, de vrouw niet drie keren van dichtbij zou zijn beschoten.

De verdachte en het slachtoffer hadden vijf jaar lang een relatie. Maar deze relatie verliep niet goed en de vrouw wilde een echtscheiding. Tussen de verdachte en het slachtoffer ontstond er een woordenwisseling. Miquel K. verklaarde dat zij de benodigde documenten om een voertuig dat hij had gekocht, aan hem zou overhandigen. Dit heeft zij echter niet gedaan en hield zij hem steeds aan het lijntje. Zo had Miquel K. op 12 maart van het vorige jaar haar mobiele telefoon kapot geslagen. Op die bewuste dag, nadat hij de woordenwisseling met haar kreeg, schoot hij haar neer. Toen de politie arriveerde, was de vrouw al overleden. Op 18 februari zal advocaat Irvin Kanhai pleiten in deze strafzaak.

Wanita Ramnath
Advertenties