In mega-drugszaak: Kanhai wil cliënten te spreken
22 Jan, 00:00
foto
Advocaat Irvin Kanhai


Irvin Kanhai hoopt vandaag toegang te hebben tot zijn cliënten die in verzekering zijn gesteld in de mega-drugszaak. Het Openbaar Ministerie had een beperking opgelegd voor acht dagen. In deze zaak zijn meer dan tien personen aangehouden. Maandag zijn nieuwe aanhoudingen verricht in Nickerie. De politie heeft bij sommige verdachten ook huiszoekingen gedaan, waarbij gestuit is op geldbedragen.

Het ontzielde lichaam van ondernemer Nitender Oemrawsingh is nog steeds niet aangekomen in Suriname. Hij werd op 14 januari dood aangetroffen op het strand in Berbice, Guyana. Hij werd gevonden met een schotverwonding in zijn voorhoofd. De Guyanese politie doet een onderzoek naar de moord. De familie had gehoopt dat het lichaam de vorige week zou worden vrijgegeven. Kanhai verwacht dat woensdag het stoffelijke overschot in Nickerie zal zijn.

Kanhai zegt aan Starnieuws dat hij pas nadat hij zijn cliënten heeft gesproken, meer inzicht in de zaak heeft. Hij had de rechter gevraagd de beperking op te heffen, maar dat is niet gebeurd. De advocaat ziet geen reden aanwezig om de beperking te verlengen. Een van zijn cliënten, Sheilendra O. heeft geprobeerd de hand aan zichzelf te slaan in de cel. Hij is voor medische behandeling opgenomen. Zijn situatie is stabiel.