Wim Bajnath: Geen vertrouwenscrisis Landbouwcoöperatie Kwatta
20 Jan 2019, 20:44
foto


Met enorme verbazing heb ik nota genomen van het artikel "Vertrouwenscrisis bij Landbouwcoöperatie Kwatta" en na diepgaand erover nagedacht te hebben, heb ik toch besloten, in het kort, enkele aandachtspunten neer te pennen. A priori stel ik dat er absoluut geen sprake is van een vertrouwenscrisis bij Landbouwcoöperatie Kwatta en de zogeheten motie van wantrouwen fundamenteel onterecht is.

Ten principale wordt dezerzijds gesteld dat ik de afgelopen 10 jaren als voorzitter alles in het werk heb gesteld om conform de statuten en het huishoudelijk reglement mijn opgedragen taak te vervullen en dat ik die opdracht naar eer en geweten heb volbracht. De jaarverslagen van de afgelopen jaren zijn getuige hiervan. Verder wil ik benadrukken dat ik geen voorstander ben om bij eventuele ongeregeldheden de media te betrekken om tot een oplossing te geraken. Geconstateerde misstanden dienen onmiddellijk aangepakt te worden. De penningmeester vervult hierbij een voorname rol. Zo ook is er een Commissie van Toezicht die controle uitoefent op het doen en laten van het totale bestuur. Daarnaast kunnen zaken die niet goed in het gareel zitten, op de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (alv) bespreekbaar worden gemaakt en indien nodig kunnen plooien worden glad gestreken.

Vandaar dat ik dit forum niet wens te gebruiken om inhoudelijk in te gaan op hetgeen onterecht is gesteld in de zogenaamde motie van wantrouwen. Voorts wens ik op te merken dat op de laatst gehouden alv op 23 december 2018, de Commissie van Toezicht en de bestuursleden, zich vol lof over mijn handelen als voorzitter hebben uitgelaten. Thans, nog geen maand daarna, gaan diezelfde leden over om een motie van wantrouwen te bedenken die overspoeld wordt door loze beweringen en drogredenen. De hamvraag die nu oprijst is: hoe betrouwbaar zijn deze leden? Hadden deze leden de misstanden niet ontdekt om die kenbaar te maken op de alv?

Te uwer informatie moge dienen dat ik op de afgelopen alv de datum van de bestuursverkiezing en de kandidaat voorzitter kenbaar heb gemaakt namelijk 27 januari 2019 de bestuursverkiezing en Mr. G. Kanhai als kandidaat-voorzitter. Ook moet ik hierbij opmerken dat de leden van de Commissie van Toezicht en de huidige bestuursleden (de bedenkers van de motie van wantrouwen dus) een kandidatenlijst hebben ingediend voor de komende bestuursverkiezing. Aangezien ik deze lijst niet ondersteun, kan de reden van de motie hierin gelegen zijn. Maar dan nog tast ik in het duister omtrent de ware reden daar ik in de afgelopen tien jaren heel goed heb samengewerkt met deze leden.

Tenslotte wens ik kenbaar te maken dat ik in overweging heb genomen om een rechtszaak aanhangig te maken ter zuivering van mijn goede naam.
Een rein geweten vreest geen aanklacht!

De voorzitter van Landbouwcoöperatie Kwatta,
Bajnath, D. (Wim)
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April