Loonreeks KPS: Veel betere positie dan vergelijkbare groepen
21 Jan 2019, 00:00
foto
De nieuwe loonreeks van het Korps Politie Suriname. De politie is uit FISO gestapt en heeft nu een eigen beloningssysteem.


Het Korps Politie Suriname heeft veel hogere lonen dan vergelijkbare groepen leerkrachten en de rest van de ambtenarij. De loonreeks is iets hoger dan het huidige maximum voor landsdienaren. De korpschef verdient SRD 200 meer dan een departe- mentsdirecteur op zijn maximum. Maximum van een departements- directeur is SRD 12.602 en van de politiechef is SRD 12.825.

De resolutie over de nieuwe loonreeks van het Korps Politie Suriname is uit. De Surinaamse Politie Bond heeft zich ingezet om uit FISO te stappen, waar het aspect van beloning op basis van scholing, is verlaten. Een politie-inspecteur derde klasse verdient meer dan een leerkracht met een MO-B of een academische graad.

In de resolutie wordt aangegeven dat het nodig was om een herwaarderingsprogramma uit te voeren voor het korps. Besloten is om de FISO-regeling niet langer van kracht te laten zijn voor de politie. De nieuwe beloningsreeks geldt vanaf 1 januari dit jaar.

Op de begroting voor 2019 zijn nog de oude bedragen opgenomen. De begrotingsbehandeling zal deze maand beginnen. Donderdag is De Nationale Assemblee begonnen met de algemene politieke beschouwing op de jaarrede die de president op 1 oktober heeft gehouden. Het is nu reeds duidelijk dat de begroting aangepast dient te worden, aangezien verschillende bedragen achterhaald zijn.
Advertenties