VHP presenteert nieuw gezicht in overvolle Olifant
19 Jan, 20:22
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft vandaag de nieuwe VHP gepresenteerd. Hij wordt enthousiast verwelkomd door zijn aanhangers. (Foto's: Leroy Troon)


De VHP heeft met de start van haar verkiezingscampagne vanavond het nieuwe gezicht van de partij gepresenteerd. Diverse nieuwe VHP'ers van verschillende etnische groepen worden op het podium met een sjaal omhangen door partijleider Chan Santokhi.

Het terrein van de VHP aan de Jagernath Lachmonstraat is vol. Mensen blijven nog binnenstromen terwijl het officiële gedeelte is begonnen. Noreen Cheung, ex-Assembleelid, is toegetreden tot de VHP. Zij heeft in 2015 de NDP de rug toegekeerd en stapte naar de NPS. Nu is zij op het podium van de oranje partij.

De eerste sprekers van vanavond zijn vertegenwoordigers van de nieuwe gezichten die de VHP presenteert aan de samenleving. De partij heeft het startsein gegeven voor de komende verkiezingen. De VHP wil 28 zetels behalen. Santokhi zegt dat als hij naar de opkomst kijkt hij meer dan dit aantal zal krijgen. Opvallend is dat Peter Waterberg samen met Dhiradj Soekhai de conferencier is van de avond.