Vijf verdachten vast in berovingszaak hotel Marriot
19 Jan, 16:36
foto


Vijf verdachten zitten vast in de berovingszaak van Courtyard by Marriott. Het gaat om drie militairen en twee burgers. Op 2 januari is de incassoloper van het hotel op het voorterrein beroofd van een tas met een groot geldbedrag in US dollars, euro's en SRD. De incassoloper moest het geld storten op de bank.

Het Arrestatie Team heeft afgelopen donderdag de bewaker Glenn, O. (27) aangehouden. Hij wordt ervan verdacht hand- en spandiensten te hebben verleent en/of gelegenheid of middelen te hebben verschaft tot het in uitvoering brengen van de beroving.

De met een vuistvuurwapen gewapende rover is vermoedelijk de 25-jarige Maikel,L. geweest, die officier is in het Surinaams Nationaal leger. Hij werd op 8 januari aangehouden en in verzekering gesteld. Hij kwam in beeld nadat de 23-jarige Aniel D. op 7 januari was aangehouden en verklaard had, dat hij de vluchtauto bestuurd had waarin Maikel, L. plaatsgenomen had was na de beroving.

Via de Militaire Politie zijn er nog twee militairen in beeld gebracht en aangehouden in verband met het strafbaar feit in kwestie, meldt de afdeling Public Relations van de politie.