Kunstenaar Hindori nam deel aan ijsbeeldenfestival
19 Jan, 22:31
foto
Nishal Hindori heeft veel ervaring opgedaan bij het internationale ijsbeeldenfestival in China.


Nishal Hindori, student beeldende kunst aan de Central Academy of Fine Arts in Beijing, China, heeft voor het tweede opeenvolgende jaar deelgenomen aan het Longqing Ice & Snow Sculpture festival. Dit internationale ijsbeeldenfestival vindt jaarlijks plaats in de stad Longqing, 80 km ten noorden van Beijing. Dit jaar werd het festival gehouden van 14 t/m 18 januari.

Hindori studeert sinds augustus 2016 met een Chinese beurs aan de kunstacademie van Beijing. Hij is door zijn opleiders voor de tweede keer geselecteerd om als een van de vier studenten van de kunstacademie mee te doen aan het festival. Vorig jaar participeerde Hindori voor de eerste keer aan het ijsfestival en heeft toen voor het eerst ervaring opgedaan met het werken met ijs als beeldhouwmateriaal. Normaal werkt hij met materialen als klei, hout en marmer. IJs versplintert gemakkelijker, vandaar dat het werken aan een ijsbeeld heel voorzichtig moet gebeuren. Vanwege zijn eerder opgedane ervaring kon hij deze keer een groter beeldhouwwerk produceren.

Hindori: “Als jongen afkomstig uit een tropisch land als Suriname is het een unieke ervaring om met ijs te werken. Hoewel het bitter koud was met temperaturen van -10 tot -15 graden kreeg ik het door de intensiteit van het beeldhouwen zelfs warm in mijn dikke winterjas”. Hij is heel blij dat hij dit jaar weer geselecteerd is om deel te nemen aan dit ijsfestival. Op deze manier leert hij nieuwe beeldhouwtechnieken aan en vergroot hij zijn kennis. Hij heeft veel bewondering voor de spectaculaire ijsbeelden die gemaakt zijn, vooral die van de professionele ijskunstenaars uit Rusland en China.

Door de bijzonder koude temperaturen in deze bergachtige regio blijven de ijsbeelden lang goed. De komende maand komen tienduizenden bezoekers af op het ijsfestival om de kunstzinnige ijsbeelden te bewonderen. Vanaf 1987 staat dit festival op de internationale kunstkalender en reizen veel toeristen naar Longqing. Deze stad is genoemd naar keizer Longqing van de Ming dynastie (1368-1644). In 2022 worden hier de Olympische Winterspelen gehouden. Hindori hoopt er dan ook weer bij te zijn met een nieuw ijsbeeld.