Beperking verdachten in mega-drugszaak niet opgeheven
18 Jan, 18:34
foto


De inklaarders Hillary, G. (55), Vanella, M. (30), de douaneambtenaar Dharmindersingh, A. (39) en de vrachtwagenchauffeur Shailindra, O. (43) blijven aangehouden. Hun beperking is eveneens niet opgeheven. Zij zijn vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Irvin Kanhai die de douanier en de vrachtwagenchauffeur bijstaat, had gevraagd om de beperking op te heffen. Dit verzoek is afgewezen, zegt de advocaat aan Starnieuws. Hij heeft op grond hiervan geen toegang tot zijn cliënten. De inverzekeringstelling van de verdachten is rechtmatig is de bevinding van de rechter-commissaris.

Donderdag zijn aangehouden: Fariek J. (30), Farhed J. (28), Willem K. (54), Slamet K. (59) en Narinder R. (27). Deze verdachten zijn operators, bedrijfsleider en ambtenaren werkzaam op de ministeries van Handel, Industrie & Toerisme en Landbouw, Veeteelt en Visserij. Ook zij mogen geen contact hebben met derden in belang van het onderzoek.

Verwacht werd dat het ontzielde lichaam vandaag zou aankomen in Suriname. Dit is niet gelukt, zegt Kanhai. Hij hoopt dat zaterdag alle faciliteiten rond zullen zijn.Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August