Twee verdachten die wilden inbreken, neergeschoten
18 Jan, 17:38
foto


De verdachten Maikel F. en en Luciano V., alias 'Kobi' zijn geraakt door politiekogels. Beiden zijn in verzekering gesteld. Buren zagen de twee mannen aan de Noordpoolweg in de richting van een woning lopen. Zij schakelden de politie in. Een getuige herkende een van de mannen als te zijn de buurtbewoner Maikel, F.

Bij het zien van de politie vluchtte het tweetal een bosschage in aan de achterzijde van de woning. Kort nadat de twee criminelen weggerend waren, kwam de politie erachter, dat de kompaan van Maikel F. de bij de politie welbekende inbreker 'Kobi' is.

Leden van de Regio Bijstand Team signaleerden Kobi aan de Noordpoolweg. Nadat hij geen gehoor gaf aan sommaties om te stoppen en ook waarschuwingsschoten negeerde, werd gericht op hem geschoten. Hij is daarbij in zijn been geraakt. De verdachte verklaarde door Maikel F. te zijn benaderd om de woninginbraak te plegen. Na medisch te zijn behandeld is hij in verzekering gesteld.

Dezelfde middag is de verdachte Maikel F. ook door de politie neergeschoten toen hij probeerde uit handen van de wetsdienaren te blijven. Per ambulance is hij overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, alwaar hij onder politiebewaking ter verpleging is opgenomen.

In het voertuig van de verdachten zijn vermoedelijk inbrekerswerktuigen, handschoenen en een scherp voorwerp aangetroffen, meldt de politie Public Relations.