Somohardjo: Waarom steunen wij Maduro?
18 Jan, 03:32
foto
Paul Somohardjo, fractievoorzitter van Pertjajah Luhur. (Foto: Raoul Lith)


"Mijn vraag aan de president is, waarom accepteren wij de internationale democratie niet? Waarom moeten wij ons isoleren om Maduro te steunen? Terwijl bijna de hele wereld zijn ambassadeurs terugroept uit Venezuela, gaan wij demonstratief de vicepresident sturen naar de inauguratie van Maduro.” Dit heeft de fractievoorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, benadrukt tijdens de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee.

Somohardjo doelt op het besluit van de regering om vicepresident Ashwin Adhin naar Venezuela af te vaardigen voor de inauguratie van Nicolas Maduro als president van dat land. Hij voert aan dat grote wereldorganisaties zoals de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), de African, Caribbean and Pacific Group of States (ACP), de International Organization of Parliaments (IPU) besloten hebben om Maduro niet te erkennen als president.

“Wanneer ik lees dat de regering een buitenlands beleid heeft van geen bemoeienis in interne aangelegenheden van andere landen, maar aan de andere kant heeft de regering zich aangesloten bij grote wereldorganisaties zoals OAS, ACP en IPU. Wanneer deze organisaties besloten hebben om Maduro niet te erkennen als president van Venezuela, omdat hij gefraudeerd heeft. Niet te erkennen, omdat hij oppositieleden gevangen laat nemen. Niet te erkennen, omdat hij het gekozen parlement heeft vervangen door marionetten, waarom doet Suriname dat wel?

Somohardjo concludeert dat de isolatie van Suriname in feite al is begonnen. Hij vraagt de regering of het echt waar is dat Argentinië zich op advies van het Internationaal Monetair Fonds terugtrekt uit Suriname. Hij wil ook weten waarom het Zuid-Amerikaanse land juist nu uit Suriname alleen vertrekt.