Lijk Oemrawsingh vrijdag verwacht in Nickerie
18 Jan, 00:00
foto
Nitender Oemrawsingh was ook vogelliefhebber.


Het ontzielde lichaam van de ondernemer Nitender Oemrawsingh (40) is vrijgegeven aan de familie. De Surinaamse ambassade in Georgetown heeft assistentie verleend aan de familie om de formaliteiten in orde te maken voor vervoer van het lichaam naar Nickerie. Verwacht wordt dat in de loop van vrijdag het lijk naar Suriname zal komen. Er worden voorbereidingen getroffen voor de crematie in het weekend.

Raadsman Irvin Kanhai bevestigt tegenover Starnieuws dat het lichaam vrij is gegeven en dat de formaliteiten voor vervoer in orde worden gemaakt. Intussen zijn er meer mensen aangehouden in deze zaak dan de vier personen die vastzitten. De advocaat zegt dat hij zijn cliënten nog steeds niet kan spreken. Hij is raadsman van douaneambtenaar Dharmindersingh Achaiber (49) en vrachtwagenchauffeur Shailendra Oemrawsingh (43). De vrachtwagenbestuurder is een neef van de broers Oemrawsingh.

De drugs zijn op dinsdag 8 januari onderschept op de Jules Sedney haven in Paramaribo, waar de containers sinds 31 december waren. De rijst is ingeladen in Nickerie en verzegeld. Tussen het vervoeren van de lading en de ontdekking moet de ruim 2200 kilogram cocaïne verstopt zijn tussen de rijst. Van de 8 containers is slechts in één drugs aangetroffen.

Oemrawsingh is maandag 14 januari dood aangetroffen op het strand in Berbice, Guyana (ongeveer een kwartier varen vanuit Nickerie). Kanhai zei eerder aan de media dat hij zijn cliënt vrijdag had gesproken. Hij zou zich dinsdag aanmelden bij de politie. Zover is het niet gekomen. Hij werd een dag tevoren geliquideerd.