Colombia: Minstens acht doden bij ontploffing autobom
17 Jan 2019, 17:14
foto


Een grote explosie heeft minstens acht mensen in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá gedood, zegt de burgemeester van de stad, Enrique Peñalosa. De explosie vond plaats buiten een school voor politie-cadetten in het zuiden van de stad.

Tien mensen raakten naar verluidt gewond bij de ontploffing die plaatsvond om half tien in de morgen lokale tijd. Beelden tonen een verkoold voertuig voor de General Santander school, die zich in een volksbuurt in Bogotá bevindt. Er zijn geen mededelingen gedaan over wie de slachtoffers zijn, politieagenten of burgers.

Burgemeester Peñalosa heeft de 'terroristische daad' veroordeeld, maar tot nu toe hebben de autoriteiten niet gezegd wie mogelijk achter de aanval zit. Het Colombiaanse radiostation RCN tweette beelden van de scène van de ontploffing.

De Colombiaanse president, Ivan Duque, zei dat hij op de terugweg naar de hoofdstad was vanuit het westen van het land, waar hij een veiligheidsbijeenkomst had bijgewoond. Hij heeft veiligheidstroepen opgedragen de aanvallers te vinden en ze voor het gerecht te brengen. “Alle Colombianen verwerpen terrorisme en we zijn verenigd in het bestrijden daarvan,” zei hij op Twitter.

Autobommen waren niet ongewoon tijdens het decennialange conflict tussen de Colombiaanse regering en de linkse rebellen van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (Farc). Maar lokale media zeggen dat er in de afgelopen negen jaar geen ontploffing is geweest.

De Farc ondertekende in november 2016 een vredesakkoord met de regering en de groep is sindsdien een politieke partij geworden. Een andere rebellengroep, het Nationale Bevrijdingsleger (ELN), is echter nog steeds actief.

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April