Limburg: Foto over president gemanipuleerd
17 Jan, 11:16
foto
Deze foto is gemanipuleerd. Het hoofd van ex-minister Soeresh Algoe van LVV is verwijderd en vervangen met dat van de vermoorde ondernemer Nitender Oemrawsingh.


Op social media circuleert een foto waarop de vermoorde ondernemer Nitender Oemrawsingh te zien is in gezelschap van president Desi Bouterse, voorzitter van de Nationale Democratische partij. In werkelijkheid gaat het om ex-minister Soeresh Algoe die achter de president loopt. De foto is gemanipuleerd.

De directeur van het Nationaal Informatie Instituut, Clifton Limburg, zegt aan Starnieuws dat er bewust verwarring wordt gezaaid. Getracht wordt de president en anderen in diskrediet te brengen door ze in verband te brengen met de recente drugsvangst. De samenleving wordt opgeroepen om waakzaam te zijn voor onrust stokende berichten op sociale media. Recente berichten op sociale media hebben klaarblijkelijk de intentie gehad om paniek te zaaien onder onze bevolking en verwarring te brengen, zegt Limburg.

Op een andere foto is van Fabio Perk, die jongerenvoorzitter is in Nickerie, te zien met de president. Onverlaten proberen met deze foto de samenleving op een dwaalspoor te brengen en doen voorkomen alsof Perk, de inmiddels in Guyana geliquideerde ondernemer is. Perk, die met zijn haren wordt bijgesleept, hekelt deze handeling en keurt die af op zijn Facebookpage.

Het NII betreurt dit gedrag op social media en roept de gemeenschap op om in het vervolg niet in paniek te raken en zeker niet aan het verspreiden hiervan mee te werken.