Leerling mocht naar huis bij voorgeleiding
17 Jan, 06:38
foto


De leerling van Mulo Noordpolderweg, een klassenoudste, die in verzekering was gesteld, is door het Openbaar Ministerie bij de voorgeleiding in vrijheid gesteld. Zij had een medescholier in het gezicht verwond. Raadsman Arjan Ramlakhan zegt aan Starnieuws dat er sprake is van noodweerexces.

Het slachtoffer was door de dader aangesproken om rustiger te zijn tijdens de biologieles. Dit viel niet in goede aarde bij de medeleerling. Zij vroeg de klassenoudste na schooltijd niet alleen om rekenschap, maar gaf haar ook een duw. De klassenoudste kwam tegen de shutters aan en liep een snijwond op aan haar hand.

Volgens Ramlakhan heeft zijn cliënt verklaard dat ze na school plotseling van achteren werd aangevallen, tegen de shutters werd gedrukt, in een wurggreep werd gehouden en tegen haar hoofd werd geslagen. Ze kwam toen op haar knieën terecht. Ze verkeerde in ademnood en pakte een stuk van de shutters dat uitstak. Hiermee stak ze enkele keren naar achteren, waardoor het slachtoffer gewond raakte.

De advocaat zegt dat zijn cliënt een goede leerling is. De school had nooit eerder klachten over haar. Ze heeft spijt betuigd en gaf aan dat ze niet de intentie had om het slachtoffer te verwonden, maar kon in dit geval geen kant op. Van de officier van justitie kreeg ze een behoorlijke reprimande, maar mocht naar huis.

Wanita Ramnath