Santokhi: Wij laten ons niet in een hokje duwen
17 Jan, 00:53
foto
De VHP heeft haar 70e verjaardag woensdagavond herdacht met een dankdienst in stichting 'de Olifant'.


VHP is in 70 jaar getransformeerd naar een multi-etnische en moderne politieke beweging. "Wij zijn een grote nationale partij. Wij groeien en gaan verder groeien. Wij laten ons niet afleiden door geruchten en laten ons niet in een hokje duwen". Dit maakte partijvoorzitter Chan Santokhi duidelijk tijdens de dankdienst die woensdagavond is gehouden in partijcentrum 'de Olifant'.

Diverse geestelijke leiders hebben hun dank uitgesproken en de Almachtige gevraagd de oranje partij te zegenen. Er is veel aandacht besteed aan het religieuze gedeelte van de avond. Een redactiecommissie onder leiding van Sonny Hira heeft een jubileumboek uitgebracht over 70 jaar VHP, waarin ook de verschillende verdiensten van de partij zijn vastgelegd.

De politieke partijen NPS, Pertjajah Luhur, DA'91, PALU, ABOP, DOE en VHP Nederland waren ook aanwezig en hebben de felicitaties overgebracht aan de jarige organisatie. ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk riep op om samen te bundelen om het monster dat nu het land leidt te verslaan. Dit kan volgens hem alleen door samen te werken.

Santokhi voerde aan dat iedereen nodig is om de reddingsoperatie succesvol uit te voeren en te werken aan de ontwikkeling van het land. Hierbij is samenwerking en draagvlak cruciaal. De politicus voerde aan dat de partij in diverse dorpen in het binnenland en ook in de kustvlakte bezig is met stimuleren van projecten, geven van trainingen en zorgen voor afzet van producten. De mensen worden zoveel mogelijk in staat gesteld om te voorzien in hun levensbehoefte.

Zaterdag houdt de VHP een massameeting. Dan zal volgens Santokhi de vernieuwde partij worden gepresenteerd aan de samenleving. De 'orange movement' zal worden aanschouwd, belooft de politicus. Hij voerde aan dat in zeventig jaar de partij is uitgegroeid tot een landelijke beweging. Dit land zal uit de crisis gehaald worden in 2020.