Jarige MMC neemt kinderopvang in gebruik
16 Jan, 10:39
foto
Presidentsvrouw Ingrid Bouterse-Waldring en minister Antoine Elias van Volksgezondheid hebben de kinderopvang van het MMC geopend.


Het Mungra Medisch Centrum (MMC) heeft dinsdag zijn 60-jarig bestaan gevierd. Presidentsvrouw Ingrid Bouterse-Waldring was speciaal afgereisd om de officiële opening van de kinderopvang van het personeel te verrichten. Ze toonde zich bijzonder ingenomen met het werk dat de afgelopen periode is verzet in het MMC.

De kinderopvang heet ‘Ilse Gefferie kinderopvang’. Het is vernoemd naar de verpleegkundige Ilse Gefferie die na een middagdienst op weg naar huis is vermoord. De personeelsbond is blij dat het tehuis naar haar is genoemd.

Antoine Elias, nu minister van Volksgezondheid, heeft zeven jaar leiding gegeven aan het MMC. Hij is dan ook geprezen voor zijn inzet. Elias zelf zegt dat het werk al vanaf 1959 begon toen Dr. Treurniet en alle anderen hebben getrokken aan het ziekenhuis. Hij is ook ingenomen met de opening van de kinderopvang omdat het personeel dan ook met een gerust hart aan de slag kan straks. Ouders zullen ook de mogelijkheid hebben om borstvoeding te kunnen geven aan hun baby.

De directeur van het Staatsziekenfonds, Rick Kromodihardjo brak de lans, door in zijn felicitatie boodschap aan te geven dat de ziekenhuizen in Suriname een voorbeeld kunnen nemen aan het MMC, wat betreft de samenwerking met de specialisten en de zorg die wordt geleverd. Hij stelde dat hij overeenkomsten heeft met alle ziekenhuizen, dus “ik weet waarover ik praat en men moet het niet verkeerd opvatten.” In het MMC zijn er 12 van de 23 specialismen die Suriname kent.

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe feliciteerde het MMC en sprak haar waardering uit naar de directie, staf en personeel uit. Ze blijft hopen dat de zieke mens tevreden mag blijven zijn als zij een bezoek brengen aan het MMC.