Asabina: Meer partijen onder vlag BEP de verkiezing in
16 Jan, 00:54
foto
BEP-voorzitter Ronny Asabina.


De partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) bereidt zich voor om net als de meeste partijen ook alleen de verkiezingen in te gaan. "Als de tekenen ons niet bedriegen, zullen meerdere partijen onder onze vleugels meedoen aan de verkiezingen van 2020. Ze zullen volledig worden geïncorporeerd," zegt voorzitter Ronny Asabina in gesprek met Starnieuws.

De start van de verkiezingscampagne van de BEP zal op 29 april, op de verjaardag van de partij, beginnen. "Wij zijn al druk in het veld bezig met mobilisatie, registratie en herregistratie," legt de politicus uit. Het vertrek van ex-voorzitter Celsius Waterberg uit de partij, zegt Asabina niet verrast te zijn. "Vanaf dag 1, op 3 februari vorig jaar, hebben wij ons ingespannen om hem te houden in de partij. Het is ons opgevallen dat hij de nederlaag niet helemaal te boven is gekomen. We hadden hem gewaarschuwd, want wij zagen het aankomen. Ik zei hem nog dat sedert ik de politiek volg in Suriname ik nooit heb meegemaakt dat een voorzitter van een politieke partij is weggestemd. Maar goed wij treuren er niet om, wij kijken vooruit. Hij heeft zijn sporen verdiend in de BEP en zijn bijdrage geleverd aan land en volk," zegt Asabina.

Over de bijdrage als coalitiepartner, zegt de politicus dat BEP de regie niet in handen heeft en geen trendsetter is in de coalitie. "Binnen de mogelijkheden en de beperkingen leveren wij een bijdrage. Wij zijn niet ontevreden met de bejegening. Wij voelen mee met het volk dat de klappen van de economische malaise meemaakt," voert de partijvoorzitter aan.

De afgelopen week heeft de BEP het startsein gegeven voor de bouw van een groter partijcentrum op Ephraimzegen. De partij heeft altijd gestreefd naar een eigen centrum. "Eindelijk gaat onze wens in vervulling. De droom die hier werkelijkheid wordt was er sinds de tijd van voorzitter Caprino Alendy, nu erevoorzitter. Ook tijdens de periode van Celsius Waterberg waren er plannen. Maar het is dit bestuur gelukt om er echt aan te beginnen.”

Het nieuwe centrum zal bestaan uit een kantoorgebouwcomplex dat heeft gestaan op Kaaimangrasi (district Commewijne) op een werkplant van Suralco/Alcoa en BHP Billiton. Het hoofdgebouw en andere vleugels worden opgezet op een eigendomsterrein van de partij groot 1 hectare. Het ontwerp heeft een oppervlakte van circa 570 m2. Het centrum zal behalve als politiek huis ook multifunctioneel zijn en ten dienste staan van de gemeenschap. Er komen sport- en recreatieactiviteiten voor de omgeving.

Het streven is om de campagne op weg naar de verkiezingen van mei 2020 vanuit het nieuwe centrum te laten plaatsvinden. De bouw is gepland voor veertien weken. De BEP hoopt de opening te kunnen verrichten op de 46e verjaardag van de partij op 29 april.