HVB gaat alleen de verkiezingen in
14 Jan, 17:08
foto
Raymond Sapoen, politiek leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging, spreekt het publiek toe. (Foto: Raoul Lith)


Raymond Sapoen, politiek leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), benadrukt dat zijn partij alleen de verkiezingen zal ingaan. Dit werd tijdens de 'opo yari meeting' zaterdag in het Virova-complex aan de Indira Gandhiweg duidelijk gemaakt. De verkiezingscampagne van de partij is hiermee ook gestart. De HVB wil een centrale rol vervullen bij de belangrijke hervormingen die het land nodig heeft. Het accent ligt op werkgelegenheid, ondernemerschap, volksgezondheid en onderwijs.

HVB-voorzitter, Mike Noersalim, geeft aan dat de partij het afgelopen jaar intern veel heeft geïncasseerd en meegemaakt. Volgens hem is het echter normaal dat er intern soms onenigheid is. De HVB-voorzitter stelt dat een slimme man, Salomo, heeft gezegd: “Antwoord een dwaas niet naar zijn dwaasheid, opdat gij zelf hem niet gelijk wordt.” Dit op uitlatingen van Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo. Echter is de HVB juist van mening dat er wel antwoord gegeven moet worden aan de mensen die domme dingen zeggen, omdat “hij niet moet denken dat hij wijs is”.

Noersalim hield het publiek de speerpunten van de partij voor. De HVB stimuleert ook dat het volk niet op de overheid zacht om aan te pakken. “Hervorming wil zegen dat wat we zeggen we doen, dat we niet een ander de schuld geven van ons falen. Daarom luisteren we niet naar dwaasheden en hebben we er geen tijd voor”. Volgens Noersalim moet men stoppen met uitschelden op podia en er onwaarheden verkondigen als we jongeren weer geloof willen geven in de politiek.

De partij bevindt zich volgens Sapoen in een overgangssituatie, een transformatieproces en nu in een groeifase vanwege interne zaken die zich hebben afgespeeld. Hij denkt dat de partij de afgelopen periode, vanaf 2015 als een van de coalitie trekkers, er samen met de andere partners toch in geslaagd is om ondanks de crisis een paar belangrijke zaken te forceren zoals het Spaar- en Stabilisatiefonds en de sociale zorg. “De crisis heeft ons met de neus op de realiteit gedrukt, dat het nu op een andere manier moet, waarbij zeker waarden als transparantie en integriteit, die hoog zijn aangeschreven bij de HVB, een centrale rol zullen moeten vervullen,” stelt Sapoen.

Raoul Lith