Satish K. ingesloten voor oplichting
13 Jan 2019, 11:34
foto


Satish K. is door de politie van Geyersvlijt opgespoord en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Hij bood via social media goederen ten verkoop aan. Ook plaatste hij advertenties waarin hij appartementen te huur aanbood. Enkele benadeelden deden in juli vorig jaar aangifte van oplichting.

Onderzoek wees uit dat hij Satish K. wifi-boxen ten verkoop had aangeboden. Hij hield een eerste koper voor dat hij wederverkoper is en dat die persoon hem SRD 450 moest geven. Hij mocht later de box ophalen. Volgens een tweede koper deed de verdachte hem geloven dat hij als magazijnbeheerder werkzaam was bij Telesur. Van die persoon ontving hij SRD 200 voor een wifi box.

Satish K. deed zich ook voor als 'meneer Burnet' op sociale media, die appartementen verhuurde en zaktelefoons verkocht. Zo lichte hij een persoon op die een appartement bij hem wilde huren en twee andere personen die aankoopbedragen voor de aanschaf van mobiele telefoons aan hem gaven. De benadeelden hoorden niets meer van hem nadat hij hun geld opgestreken had. Hij was ook niet meer telefonisch bereikbaar.
Toen een van de benadeelden de man thuis ging zoeken bedreigde hij die met de dood. '

Het vermoeden bestaat dat meerdere personen slachtoffer zijn geworden van de praktijken van Satish K. Benadeelden worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de politie van het ressort Geyersvlijt voor het doen van aangifte. Zij zijn telefonisch te bereiken op de nummers 451389/451677, meldt de Public Relations afdeling van de politie.

Advertenties

Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April